Övriga tjänster - Akustikmiljö

Utöver ljudmätningar och projektering kan Akustikmiljö även bistå i andra akustiska ärenden. Nedan finner du några av de vanligaste uppdragen men tveka inte att höra av dig om det saknas information kring just ditt akustiskproblem.

 

Klicka på en kategori nedan:

Bullerdämpning

Miljöklassificering - Ljudmiljö

Akustisk rådgivning

Ljudmiljö i Restaurang och Café

Hembio

Utbildning

Grundläggande Akustik och Mätteknik

Grundläggande Akustik och Mätteknik

Vill du läsa på egen hand finns en bok Akustikmiljö har skrivit i Grundläggande Akustik och Mätteknik.

Denna bok är avsedd för dig som har begränsad erfarenhet av akustik och ljudmätning. Boken förklarar på ett lättförståeligt sätt olika grundbegrepp inom akustiken samt beskriver de vanligaste mätmetoderna steg för steg. Matematiken är begränsad till ett minimum och i många fall ges det alternativa beräkningsmetoder med hjälp av enkla tumregler. Med hjälp av denna bok får du större förståelse för akustik och ljudutbredning samt hjälp på vägen för att utföra mer relevanta ljudmätningar.

Klicka här för att se lösningar på räkneuppgifterna från boken.

Akustisk rådgivning

Som akustisk rådgivare eller byggrådgivare kan Akustikmiljö ge raka besked på beprövade lösningar. Problematiken kan röra ljudisolering, ventilation, buller och ljudnivåer, både inomhus och utomhus, taluppfattbarhet o.s.v. ja, listan kan göras lång. Vi är flexibla och sätter era önskemål främst. En vanlig missuppfattning är att akustik inte alltid är estetiskt tilltalande eller att ljudisolering är dyrt men vi älskar utmaningar.

Läs mer...

Miljöbyggnad - klassning av ljudmiljö

Det blir allt vanligare att miljöklassa offentliga byggnader. Akustik och ljud är en utav de parametrar som bedöms vid miljöklassningen och ges betyget guld, silver eller brons. Akustikmiljö utför miljöklassning. Miljöklassning avseende ljud utförs antingen genom underlag baserat på ljudklassning eller bedömning.

Läs mer...

Kursverksamhet - utbildning i akustik och ljud

Möjlighet att få utbildning inom akustikområdet är relativt begränsad jämfört med många andra ämnesområden. Akustikmiljö kan emellertid erbjuda halvdags-, endags- eller tvådagarskurser. Kurserna är antingen grundläggande akustikkurser eller direkt kundanpassade kurser.

Läs mer...