Skip to content

VI KAN AKUSTIK

Ingenjörer inom akustik sedan 1973

LN Akustikmiljö startades 1973 av Lennart Nilsson. 2015 blev företaget en del av PE Teknik & Arkitektur och 2022 bytte vi namn. PE är ett av Sveriges främsta konsultföretag med fokus på byggnader och allt runtomkring. Vi är cirka tusen medarbetare och finns idag på ett 20-tal orter runt om i Sverige. Inom akustik är vi ett sammansvetsat team om ca 10 medarbetare med bas i Stockholm och Göteborg. Vi hjälper våra kunder med lösningar och råd inom akustikens alla områden.

Våra kunder finns bland personer som önskar enkla, billiga lösningar och direkta råd, såväl som krävande kunder med önskemål om exklusiva lösningar som t.ex. Sveriges Radio och Sveriges Television, Danmarks Radio, Volvo, Astra Zeneca, Grand Hotel, Operahögskolan och Dramatiska Institutet i Stockholm.

– Vi utför ljudmätningar, bullermätningar, bullerberäkningar och besiktningsmätningar.

– Akustikkonsultation och projektering av akustiskt avancerade projekt är en stor del av verksamheten.

– Vi håller kurser inom akustik och mätteknik, skriver specifikationer och fungerar som allmän byggrådgivare vid akustisk anpassning.

Våra akustiker är utbildade civilingenjörer och byggnadsingenjörer med fördjupning inom byggnadsakustik, rumsakustik, vibrationer, medieteknik och trafikbullerkartläggning. Vi har erfarenhet av de flesta områden inom akustik, inuti och utanför byggnader.

Lennart Nilsson akustiker och mentor

MENTOR OCH VISIONÄR
Lennart Nilsson

Akustikmiljö startades 1973 av Lennart Nilsson. Lennart är en senior akustiker som har arbetat med ljud och akustik i mer än 50 år. Sedan 2001 har han drivit LN Akustikmiljö på heltid tillsammans med kompanjonen Yvet Martin. Företaget bytte namn till PE Teknik & Arkitektur AB. En stor del av verksamheten inom akustik ägnas åt att utbilda andra.

Vad är god akustik ?

God ljudmiljö och akustisk design är förutsättningar för välfungerande miljöer oavsett om det gäller bostad, kontor, skola, studio eller stadsmiljö. Utgångspunkten är att begränsa oönskat ljud som buller och störningar och förstärka positiva ljud redan vid planeringen av ett projekt.