Skip to content

Hotell och konferens

För en bra hotellupplevelse krävs att störningar från korridor, andra rum och hotellets övriga verksamhet är så få som möjligt. Ljud som kan störa på ett hotell är dörrar som slås igen, stegljud och röster från korridor av sena gäster eller musik från dansrestaurang. Det kan också vara störningar från grannrum som högt TV-ljud eller ljud från toalett eller dusch som används på obekväma tider. Installationsljud från ventilation eller radiatorventiler är inte ovanligt.

Eftersom många hotell ligger inne i stadskärnan så är trafikbuller en mycket vanlig störkälla. Man skall tänka på att när man skall sova är störtröskeln avsevärt lägre, så att ljud som man knappt tänker på i aktivt läge kan vara extremt störande när man skall sova. I många fall är det också svårare att sova på en plats man inte är van vid.

Som hotellgäst händer det att man har kundbesök eller liknade och då är det vanligt att man träffar kunden över en bit mat. Samtalen kan gälla kontrakt eller liknande, så god uppfattbarhet utan att behöva skrika är viktigt. Vad gäller akustiken i en hotellrestaurang är det därför viktig att den inte är för bullrig.

Många hotell har någon form av konferensanläggning. Ska man sitta en hel dag på kurs utan att somna så är taluppfattbarheten av mycket stor vikt. För en god akustik krävs mer än ett traditionellt undertak som ensamt ger en ganska bristfällig akustik. En väl fungerande konferensanläggning uppskattas av såväl kursdeltagare som av kursledare men är tyvärr sällsynt.

Referenskarta för hotell och konferenslokaler

Arena Hotell
Berga Gård
Bromma Hotell
Clarion Arlanda
Clarion Hotel Wisby
Clarion hotell – Norra Bantorget
Clarion SPA – SKANSTULL
Fredriksborgs fästning – Stenkasern
Gamla Apoteket – VISBY
Grand Hotell – SALTJSÖBADEN
Grand Hotell – STOCKHOLM
Grand Hotell 51
Gustavsbergsfabriken
Hasseludden
Helgeandshuset – Helgeandshuset 2
Hemse Folkets Hus – Tingsåkersgatan 4
Hörselskadeföreningen
Hotel Kunsträdgården
Hotell Bromma – Karlsbodavägen 45
Hotell Hammarby Gård
Hotell Hellsten
Hotell REX – Luntmakargatan 73
Hotell Skeppsholmen
Hotell Skogshöjd – SÖDERTÄLJE
Hotell Skogshöjden
Hotell Stureplan
Hotell Visby
Konferenscenter Parken
Lägenhetshotell – Sjöråen, Rådmansgatan
Lydmar Hotell
Malmgården – Ansgariegatan 5
New World Hotel
New York GH
Nordic Hotels – SOCKHOLM
Quality Hotel Globe
SPSM – Göteborg
Stora Gåsemora Gård – FÅRÖ, GOTLAND
Strand Hotel
Suderbys Herrgård – GOTLAND
Vår Gård