Skip to content

Akustik i Restaurang och nattklubb

Restaurang och Nattklubb kräver akustisk projektering för att inte störa grannar och för att skapa en akustisk atmosfär som förhöjer upplevelsen av restaurangbesöket. Mätning av ljudisolering kan vara nödvändig.

Vi har projekterat en mängd restauranger. Ofta handlar det om att tillgodose att ljudisolering till grannar uppfyller krav men minst lika viktigt är att skapa en akustisk atmosfär som förhöjer upplevelsen av restaurangbesöket.

Restaurang och nattklubb har ofta stora krav på ljudisolering till omgivande bostäder. Akustik bör också vara anpassad till verksamheten på så sätt att där umgänget är viktigt vill man ha en livligare akustik men i en utpräglad gourmetrestaurang vill man ha en dämpad akustik. Det är också ofta viktigt med en relativt hög grad av integritet.

På nattklubb vill man gärna att musiken ska ha möjlighet att låta kraftfullt på ett begränsat område medan den också skall möjliggöra samtal i andra delar av lokalen. Det skall vara en hög lågfrekvensdämpning för att ge en god rytmkänsla i musiken.

Utrymmet vid baren skall ge en känsla av hög aktivitet och inbjuda till samtal medans utrymme för matgäster skall ha en lugnare miljö.